facebook

Polityka prywatności - Ochrona Danych Osobowych

Zasady dotyczące przetwarzania danych osobowych sklep.vertus.com.pl gdzie właścicielem witryny jest Firma MATI Marcin Łagiewski  z siedzibą ul. Kochanowskigo 13/19 l. 36  95-200 Pabianice

  1. Informacje

1.1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Firma MATI Marcin Łagiewski  z siedzibą ul. Kochanowskigo 13/19 m 36  95-200 Pabianice. Zasady regulują przetwarzanie danych osobowych osób odwiedzających stronę internetową www.sklep.vertus.com.pl (dalej „witryna“), w szczególności jego zarejestrowanych użytkowników (dalej „użytkownik“) i klientów www.sklep.vertus.com.pl, którzy złożą zamówienie za pośrednictwem strony internetowej (dalej „klient").

 

1.2. Firma MATI działa w zakresie przetwarzania danych osobowych jako administrator i określa cel oraz środki przetwarzania danych osobowych.

 

  1. Jakie dane osobowe przetwarzamy?

2.1. Dane dostarczone przez klientów. Przetwarzamy dane osobowe użytkowników i klientów Firmy MATI. Przede wszystkim przetwarzamy dane osobowe, które zostają podane przez Państwa podczas rejestracji na www.sklep.vertus.com.pl lub w procesie zamówienia.

 

2.2. Dane te obejmują, w szczególności adres e-mail klientów, jak również imię i nazwisko, adres, numer telefonu oraz szczegóły płatności. Jeśli chcą Państwo, mogą również dołączyć dodatkowe informacje, takie jak adres zatrudnienia lub notatka o możliwych terminach dostawy.

 

2.3. Dane z Facebooka .Jeśli Użytkownik będzie korzystał z serwisu społecznościowego Facebook, pozwala wtedy klientów Firmie MATI mieć dostęp do swojego profilu publicznego, datę urodzenia, informacje o bieżącym pobycie i adres e-mail. Część swojego profilu publicznego na Facebooku: imię i nazwisko, zdjęcie profilowe, kategoria wiekowa, informacje na temat płci i innych informacji publicznych zgodnie z ustawieniami.

 

2.4. Dane uzyskane za pomocą plików cookies. Aby lepiej ukierunkować kampanie reklamowe i ulepszyć ofertę produktów i usług, Firma MATI wykorzystuje informacje o produktach zakupionych przez naszych klientów. Jeśli mają Państwo włączone przechowywanie cookies przeglądarki oraz zgodę na ich wykorzystanie, Firma MATI uzyskuje informacje o odwiedzaniu  stron internetowych, oglądania produktów i innej aktywności na stronie.

 

2.5. Firma MATI nie zbiera ani w żaden inny sposób nie przetwarza wrażliwych danych osobowych, w tym informacji o Państwa zdrowiu, wyznaniu regilijnym, itp.

 

  1. Cel przetwarzania danych osobowych

3.1. Aby przetworzyć zamówienie, aby wypełnić umowę między Firmą MATI a klientem, używamy Państwa imienia i nazwiska oraz danych kontaktowych. Przetwarzanie danych w tym przypadku obejmuje wszystkie czynności od rejestracji, przetwarzania, w tym płatności i dostawy zamówionych towarów. Jeśli klient mie wypełni umowy z  Firmą MATI nie zostanie ona  dostarczona, Firma MATI nie będzie w stanie obsłużyć Państwa zamówienia.

 

3.2. Dla lepszego ukierunkowania reklamy i promocji Firma MATI używa plików cookies dla odwiedzających stronę internetową. Przetwarzanie jest możliwe wyłącznie na podstawie zgody Użytkownika na wykorzystanie odpowiednich plików cookie. Zgoda ta jest całkowicie dobrowolna. Zazwyczaj na podstawie powyższych danych uzyskanych przez  Firmę Mati, statystyk, analiz i raportów na temat zachowań użytkowników serwisu. Na tej podstawie możliwe jest lepsze ukierunkowanie reklamy lub dostosowanie zawartości strony internetowej, aby to, co naprawdę Państwa interesuje, zostało lepiej dopasowane. W takim przypadku przetwarzanie danych osobowych jest zwykle zautomatyzowane.

 

  1. Kto ma dostęp do danych?

4.1. Dane osobowe są przetwarzane przez Firmę MATI. Wszystkie osoby mające dostęp do danych osobowych  są zobowiązane do zachowania poufności, a zobowiązanie to trwa nawet po zakończeniu współpracy Firmą MATI.

 

4.2. Administrator Firma MATI, zezwala na przetwarzanie danych osobowych przez inne podmioty tzw. procesorów. Procesor oznacza każdy podmiot, który przetwarza dane osobowe do Firmy MATI w celach i w sposób określony przez Firmę MATI. Jeśli Państwa zgoda jest wymagana do przetwarzania, przekazujemy dane przetwarzającym tylko wtedy, gdy wyrazili Państwo na to zgodę. Dostarczamy procesorom tylko te dane, których potrzebują do świadczenia swoich usług. Wśród procesorów używających Firmę MATI znajdują się:

Apaczka (świadczenie usług wysyłki paczek)

InPost  (świadczenie usług wysyłki paczek)

Poczta Polska. (świadczenie usług wysyłki paczek)

Shoper.pl (serwer sklepu internetowego)

Facebook, Inc. (narzędzia marketingu on-line)

 

  1. Jak długo przetwarzamy dane?

5.1. Firma MATI  przetwarza dane osobowe w celu wykonania umowy przez cały czas trwania zamówienia, w tym płatności i dostawy towarów. Zgodnie z prawem, Firma MATI zachowuje niektóre dane zawarte w dokumentach księgowych.

 

5.2. Dane uzyskane do celów marketingowych za pomocą plików cookies są przetwarzane przez Firmę MATI przez cały czas korzystania z plików cookies, jednocześnie umożliwiając przechowywanie plików cookie w przeglądarce lub do momentu zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w tym celu.

 

  1. Jakie są Państwa prawa?

6.1. W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych mogą Państwo skontaktować się z Firmą MATI i poprosić o:

 

Informacje dotyczące danych osobowych Firma MATI procesów, celów i charakteru przetwarzania danych osobowych, w tym informacji na temat potencjalnych odbiorców danych osobowych poza Firmą MATI. Ogólne informacje na temat przetwarzania danych osobowych zawarte są w tych zasadach.

Korektę danych osobowych, jeśli jest niedokładna lub niekompletna. Tylko w przypadku aktualnych informacji Firma MATI może prawidłowo obsłużyć Twoje zamówienie.

Wyjaśnienie i usunięcie wadliwych stanów (np. blokowanie, korekta, uzupełnienie lub likwidacji danych osobowych), jeśli  Firma MATI przetwarza dane osobowe z naruszeniem ochrony swojego życia osobistego i prywatnego lub w konflikt z prawem.

6.2. Oprócz powyższych przywilejów mogą Państwo skontaktować się z Firmą MATI lub zgłosić się ze skargą do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

  1. Bezpieczeństwo

7.1. Firma MATI dba o bezpieczeństwo Państwa danych. Obsługa danych osobowych jest w pełni zgodna z obowiązującym prawem, w tym z ogólną polityką prywatności. Firma MATI kładzie duży nacisk na techniczne i organizacyjne bezpieczeństwo przetwarzanych danych podczas przetwarzania danych osobowych.

 

7.2. Dane osobowe w formie elektronicznej są przechowywane w bazach danych, do których mają dostęp tylko osoby upoważnione. Dostęp do tych danych osobowych jest chroniony hasłem. Bezpieczeństwo danych osobowych jest regularnie testowane przez Firmę MATI i stale ulepszamy naszą ochronę.

 

  1. Kontakt

8.1. W przypadku jakichkolwiek uwag dotyczących przetwarzania danych osobowych można skontaktować się z Firmą MATI poprzez pocztę elektroniczną: sklep@sklep-vertus.com.pl lub pod numerem telefonu: 504 063 105

 

  1. Postanowienia końcowe

9.1. Zasady te wchodzą w życie z dniem 25.05.2018.

 

 

 

 

 

COOKIES

  1. Firma "MATI" Marcin Łagiewski podczas udostępniana zawartości swoich stron WWW stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka) czyli dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które zapisywane są każdorazowo przez serwer na urządzeniu z którego korzysta Użytkownik. Możliwe jest także używanie przez Firma "MATI" Marcin Łagiewskitechnologii o funkcjonalności zbliżonej do plików cookies. Zapisywane pliki cookies zawierają zazwyczaj: unikalny numer, czas przechowywania ich na urządzeniu Użytkownika, nazwę domeny serwisu z którego pochodzą.
  2. Pliki ciasteczek wykorzystywane są przez Firma "MATI" Marcin Łagiewski w następującym celu:
    • optymalizacji dostosowania zawartości stron WWW do preferencji Użytkownika, pozwalają one na rozpoznanie urządzenia Użytkownika i przedstawienie stron WWW w formie dostosowanej do jego potrzeb,
    • tworzenia statystyk umożliwiających sposób Użytkowania stron WWW przez użytkownika i pozwalających na ulepszenie ich zawartości i struktury,
    • utrzymania sesji przeglądarki internetowej zalogowanego Użytkownika, dzięki czemu nie ma konieczności logowania się przy przejściu na kolejne podstrony serwisu,
    • przedstawieniu Użytkownikom reklam dostosowanych do ich zainteresowań
  3. Firma "MATI" Marcin Łagiewski stosuje pliki cookies o następujących rodzajach i funkcjach

    • Uwierzytelniające,
    • Zapewniające bezpieczeństwo i wykrywające nadużycia,
    • Zbierające informacje o sposobie użycia stron WWW,
    • Zapamiętujące ustawienia i personifikujące wygląd interfejsu Użytkownika,
    • Pozwalające na lepsze dostosowanie treści reklamowych do zainteresowań Użytkownika.

    Zamieszczane przez serwer pliki cookies można podzielić na dwa rodzaje: pliki sesyjne, które są tymczasowe i pozostają w urządzeniu Użytkownika tylko do czasu wylogowania się ze stron WWW lub zamknięcia przeglądarki internetowej oraz pliki stałe, które pozostają w urządzeniu Użytkownika do momentu ich ręcznego usunięcia lub do daty określonej w parametrach danego pliku cookies.

  4. Oprogramowanie służące do przeglądania zawartości stron internetowych zazwyczaj domyślnie zezwala na przechowywanie plików cookies w urządzeniu Użytkownika, jednak w każdej chwili ustawienia dotyczące tych plików mogą zostać zmienione przez Użytkownika. Zwykle możliwe jest całkowite zablokowanie ich pobierania lub wymuszenie informacji o każdorazowym zapisywaniu tych plików na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o sposobach obsługi plików cookies znajdziecie Państwo w ustawieniach oprogramowania do przeglądania zawartości stron internetowych z jakiego korzystacie. Pomocne mogą być w tym celu następujące poradniki:
  5. Wyłączenie przez Użytkowników stosowania plików cookies może spowodować utrudnienia w działaniu lub uniemożliwić działanie niektórych usług oferowanych przez Serwis, w szczególności tych, które wymagają logowania. Wyłączenia opcji cookies nie powoduje utrudnień w oglądaniu i czytaniu treści nie wymagających logowania.

Produkt dnia

HARY II 179 HARY  II 179 139,00 zł

HARY 180 CZARNY HARY 180 CZARNY 139,00 zł


BIBI-jeans BIBI-jeans 136,00 zł





BABETTE BABETTE 159,00 zł

BENGI BENGI 189,00 zł

SISI JEANS SISI JEANS 136,00 zł

IBBIE ŻAKIET IBBIE ŻAKIET 155,00 zł

Nowości


TORBA V-1 TORBA  V-1 125,00 zł

LISTONOSZKA M-42 LISTONOSZKA  M-42 114,00 zł

DIZZY LAMPAS DIZZY LAMPAS 160,00 zł

SONIC SONIC 124,00 zł

VERA VERA 132,00 zł

VITORIA LAMPAS VITORIA LAMPAS 128,00 zł

Sklep internetowy Shoper.pl